act4children


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι Καμπάνιες / Video / Δραστηριότητες Ενδιαφέροντα Άρθρα Πληροφορίες και Συμβουλές Επικοινωνία
Νέα / Ανακοινώσεις
2011-06-06
ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011, διοργανώνεται στο Τεχνόπολις στο Γκάζι, εκδήλωση συναυλία ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Είναι αλήθεια ότι σήμερα σε κάποιες περιοχές και σημεία της πόλης, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα από δράση συμμοριών που έχουν συσταθεί από λαθραίους κυρίως μετανάστες. Είναι βέβαια γνωστό και αληθές ότι τέτοιες συμμορίες υφίστανται και υπάρχουν σχηματισμένες και από έλληνες οι οποίοι λειτουργούν έκνομα και παραβατικά. Συχνά οι συμμορίες αυτές  συνδέονται και λειτουργούν από κοινού.

Αυτή είναι η έννοια της παραβατικότητας σε μια κοινωνία και είναι ανεξάρτητη υπό το χρώμα, ή το θρήσκευμα, ή την φυλή του παραβατικού ατόμου.

Στην χώρα μας υπάρχουν πολλοί μετανάστες, άνθρωποι που αναγκάστηκαν ή ουσιαστικά οδηγήθηκαν στο να φύγουν από τις χώρες τους αναζητώντας ένα τόπο για να επιβιώσουν και να ζήσουν ειρηνικά. Υπάρχουν πολλοί μετανάστες οι οποίοι στα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν ουσιαστικά και πραγματικά στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας, και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να εργάζονται τυπικά με νομιμότητα και συνέπεια. Υπάρχουν πολλοί μετανάστες οι οποίοι γίνονται θύματα εξ’ αιτίας της ανάγκης τους στα χέρια εργοδοτών οι οποίοι δεν τους ασφαλίζουν και δεν τους ασφάλισαν ποτέ, τους χρησιμοποιούν κατά την κρίση τους με όποιο τρόπο επιθυμούν.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που τις προηγούμενες δεκαετίες  έστειλε με τον δικό της τρόπο εκατομμύρια μετανάστες σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι εργάτες αυτοί χρησιμοποιήθηκαν στις πιο δύσκολες και σκληρές δουλειές, και κυρίως στις δουλειές που δεν πήγαιναν οι ντόπιοι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι. Συχνά οι Έλληνες μετανάστες έγιναν αντικείμενο κακόβουλων συμπεριφορών, και φωτογραφήθηκαν ως υπεύθυνοι για τα κοινωνικά προβλήματα των επιμέρους χωρών. Και όλα αυτά σε δεκαετίες και περίοδο ανάπτυξης, όπου το σύστημα είχε την δυνατότητα να παρέχει ένα μέρος έστω των κερδών που του πρόσφερε η εργασία ντόπιων και μεταναστών.

Ασφαλώς σήμερα σε περίοδο κρίσης παντού, σε ένα πλανήτη με 300 σημεία πολέμων και εμφύλιων διενέξεων η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Αλλά η απάντηση ήταν και είναι πάντα ίδια. Η ειρηνική συμβίωση μεταξύ των ανθρώπων, η κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων, η αλληλεγγύη, η αγάπη είναι τα μόνα όπλα με τα οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί η δύσκολη αυτή κατάσταση. Άλλωστε σήμερα πλέον τα προβλήματα είναι απολύτως κοινά για ντόπιους και μετανάστες. Σήμερα δεν υπάρχει πλέον ούτε το άλλοθι ότι οι μετανάστες παίρνουν  τις δουλειές των ντόπιων γιατί απλά δεν υπάρχουν δουλειές. Η ανεργία αποτελεί δομικό στοιχείο της λειτουργίας της οικονομίας, έχει εκτιναχτεί σε τεράστια ύψη και στέλνει στην απελπισία τμήματα μεγάλα του πληθυσμού.

Ότι και αν συμβαίνει, όποια και αν είναι τα προβλήματα κανένας δεν έχει ορίσει διάφορους φασιστικούς θύλακες ως εκπροσώπους του νόμου σε αυτή την πόλη και σε αυτή τη χώρα. Κανένας δεν έχει ορίσει ως αυτόκλητους  σερίφηδες, ανθρώπους οι οποίοι διακατέχονται από ναζιστικά ιδεώδη.

Οι επιθέσεις, οι τραυματισμοί, το χάραγμα των προσώπων με μαχαίρια, οι ξυλοδαρμοί ενάντια στους μετανάστες συνεχίζονται και πολλαπλασιάζονται ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Πλατεία Αττικής, ο Άγιος Παντελεήμονας, η Πλατεία Βικτωρίας, η Πλατεία Βάθη οι οποίες έχουν κυριολεκτικά «κατακτηθεί» από της ομάδες αυτές.

Όλοι είμαστε ενάντιοι σε αυτές τις καταστάσεις.

Η πολιτεία, είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσει την ειρήνη και την ηρεμία παντού. Στα πλαίσια των δημοκρατικών συνταγματικών επιταγών της χώρας, οφείλει να πατάξει τις έκνομες παραβατικές συμπεριφορές απ’ όπου και αν προέρχονται.

Για την ACT4PEOPLE

και ACT4CHILDREN

by: graphics.gr