act4children


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι Καμπάνιες / Video / Δραστηριότητες Ενδιαφέροντα Άρθρα Πληροφορίες και Συμβουλές Επικοινωνία
Νέα / Ανακοινώσεις
2012-10-30
Στη πυρά

Στη πυρά

            Και ξαφνικά στις οθόνες τηςτηλεόρασής μας, είδαμε «κοινοβουλευτικούς άντρες»  όπως ονομάζονται, στο όνομα του Θεού και γιατη προστασία ενάντια στη βλαστημία, να «κατεβάζουν» το ένα καντήλι μετά το άλλοκαι ταυτόχρονα να επικαλούνται το Χριστό και τη Παναγία αλλά με τρόπους που δενσυνάδουν με χριστιανικό συναίσθημα.

            Είδαμε  στη τηλεόρασή μας αυτόκλητους εισαγγελείς καιανθρώπους οι οποίοι απέκτησαν την έγκριση να κανονίζουν τι είναι δυνατό ναπαιχτεί σε ένα θέατρο και τι όχι.

            Είναι τα γνωστά «παλικάρια» με ταμαύρα μπλουζάκια και τα χακί παντελόνια παραλλαγής, που όλως τυχαίως έχουνακριβώς την ίδια όψη αλλά και την ίδια κόψη. Είναι αυτό που λέμε σε γνωρίζω απότην όψη, διότι οι ίδιοι αρέσκονται να εμφανίζονται ως αυτόκλητοι πατριώτες.

            Είναι τα γνωστά «παλικάρια» που έχουνως κύριο χαρακτηριστικό τους, να επιτίθενται πολλοί εναντίον ενός, να κτυπούνανυπεράσπιστους και μικρόσωμους ανθρώπους, να χρησιμοποιούν ως βοήθεια στοθεάρεστο αυτό έργο τους σκυλιά τα οποία καθοδηγούν στις βάναυσες αυτέςσυμπεριφορές. Είναι τα γνωστά «παλικάρια» που στην ουρά για παροχή τροφίμων σεαπόρους και αστέγους, ζητούν ταυτότητα ως αποδεικτικό ελληνικότητας καιιθαγένειας, και αποπέμπουν με σκαιότατο τρόπο γηραιές κυρίες που είναιαλλοδαπές. Είναι σίγουρο ότι στα σπίτια των περισσοτέρων από αυτούς, κάποιεςαλλοδαπές έχουν αναλάβει το πλύσιμο, το καθάρισμα, το ξεσκάτισμα των ρούχωντους. Είναι τα γνωστά «παλικάρια» που δραστηριοποιούνται χρόνια τώρα, χωρίςκανείς από μας να γνωρίζει από που αντλούν τους πόρους για όλη αυτή τηνοργάνωση, τη λογισμική και άλλη οργάνωση που απαιτεί η δράση τους.

            Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ποιοςείναι ο στόχος.

  • Χθες ήταν ο μετανάστης
  • Σήμερα είναι όποιος στέκεται στο πλάι νόμιμων μεταναστών που εργάζονται χρόνια στη χώρα. Όσοι στέκονται στο πλάι αυτών των ανθρώπων έχουν ξεκαθαρίσει με σαφήνεια ότι είναι και θα είναι πάντα ενάντια σε κάθε παράνομο, ακόμα σε κάθε έκνομο φαινόμενο απ’ όπου και αν εκπορεύεται αυτό.
  • Αύριο θα είναι όποιος έχει διαφορετική θρησκευτική, πολιτιστική, πολιτική άποψη.
  • Αύριο θα είναι όποιος είναι τυφλός, χωλός, κουλός γιατί αυτό δεν συνάδει με τα χαρακτηριστικά της αρείας φυλής, τα οποία προωθούν με την ίδια όψη και ίδια κόψη που εμφανίζουν.
  • Αύριο θα είναι ο απεργός που θα αντιστέκεται ενάντια στη κατάργηση των πολιτικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του.
  • Αύριο θα είναι ο αριστερός, αυτός που θέλει μια άλλη πολιτική και ένα άλλο σύστημα αξιών.

            Βρισκόμαστεστη φάση που προσπαθούν να μας κάνουν να εμπεδώσουμε ότι πρέπει να πάνε στηπυρά τα βιβλία, τα έργα, η ζωγραφική, ο πολιτισμός που αντιστέκεται στο βάναυσοκαπιταλιστικό σύστημα.

            Έχουμεξαναζήσει το έργο στο παρελθόν γενιές και γενιές. Κάπως έτσι ξεκίνησαν ταπράγματα πριν εξελιχθούν σε ένα ατελείωτο διωγμό, σε ξερονήσια, σε Μακρονήσους,σε κατατρεγμό.

           Σήμερα,στη πυρά πέφτουν τα εργασιακά, τα πολιτικά, τα συνδικαλιστικά, τα κοινωνικάδικαιώματα γενεών και γενεών που πάσχισαν και έκαναν ότι πέρναγε από το χέριτους, με αγώνες ταξικούς, σκληρούς, εθνικοαπελευθερωτικούς, δημοκρατικούς,κοινωνικούς για να τα κατακτήσουν. Σήμερα πέφτει στη πυρά το μέλλον της νέαςγενιάς.

            Τα«παλικάρια» αυτά, άνθρωποι θρασύδειλοι που επιτίθενται πολλοί εναντίον ενός,είναι ο προπομπός ενός συστήματος που σαπίζει και μαζί θέλει να πάρει στοσάπισμά του όλη τη κοινωνία. Ενός συστήματος που είναι φανερό ότι πρέπει νααλλάξει. Γιατί ο κύβος έχει ριφθεί, το ερώτημα που ετέθη πριν από τρία χρόνιαείναι πραγματικά αληθινό. Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Η απάντηση έχει ήδηαρχίσει να φαίνεται και να γίνεται κατανοητή και στους δύσπιστους. ΟΣοσιαλισμός παντού, είναι η μόνη απάντηση για τη σωτηρία χωρών, λαών, αλλάκαι  του πλανήτη συνολικά.

Του Κωνσταντίνου Σκηνιώτη

 Ποιητή

Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών

                                                                                      

by: graphics.gr